Referèndum


Catalunya en el punt de mira

Tots demanen el mateix, democràcia. Però cadascun abasta el tema de diferent manera.

Tot va començar en 1922, quan va aparèixer el primer partit independentista català. Des de llavors hi ha hagut freqüents confrontacions entre les diferents forces polítiques tant a nivell autonòmic com a estatal.






 
 
 
 

 
 

 MANIFESTACIÓ 1-0 
 
SUCCÉS

La Generalitat de Catalunya, va convocar sense complir cap garantia mínima d'estàndards internacionals un referèndum el passat 1 d'octubre (2017). Aquesta manifestació es va anomenar 1-0 hi hagué tanta tensió social, que tots es van pronunciar; nens, adolescents, adults i ancians. L'Estat va tomar represàlies i va causar molta polèmica i diversos debats...

PREMSA I FIGURES PÚBLIQUES

Aquí es pot observar com l'Estat de dretes té una opinió fixa, la qual és que el referèndum es innegociable, degut a que Espanya ja va votar en el seu dia i fou no.

Tweet del PP: "Puigdemont vol fer un referèndum en lloc d'escoltar als catalans".
http://elmon.cat/politica/la-surrealista-piulada-del-pp-sobre-les-paraules-de-santamaria

Aquí en canvi, es pot observar un post de Carles Puigdemont amb opinió d'esquerres, on esmenta bàsicament que hi ha coses que no es poden evitar o contenir fent referència al referèndum.

Puigdemont: "És impossible posar portes al camp".
 Un exemple de diari amb posició política es EcoDiarios, que encara que en alguns aspectes sigui un poc imparcial, en la següent entrada té una tendència de dretes, que es pot saber per la defensa a la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

 Més exemples de diaris:
  • El diari de Girona: "On votar pel referèndum de Catalunya: Nous enllaços per saber on votar el referèndum". Recolza l'independentisme aportant enllaços i informació d'aquest.
  • La Razón: "Rajoy taxatiu, 'NO". La portada del periòdic La Razón destaca a un Rajoy taxatiu davant el desafiament: NO hi haurà consulta sobiranista. La imatge de portada és Rajoy amb expressió de fermesa, cosa que ens transmet que no hi haurà diàleg. 
  • El diari ABC: "Aquesta consulta no es va celebrar", i mostra una fotografia de Mariano Rajoy altra vegada amb fermesa i amb el titular que mostra una resposta clara.
  • El Periódico: "Catalunya dóna el pas" "Espanya tanca files". Aquest no deixa dubtes de l'afinitat (esquerres). Vol definitivament un referèndum pel contingut que hi apareix.
Aquest tema ha tingut també molta revolada internacionalment, i fins i tot, tenen els seus posicionaments:
 
Resultat d'imatges de referèndum noticias internacionales 
El primer The National (diari anglès) "MOLTA SORT!" Posant-lo en els dos idiomes, en gran i amb la bandera independentista darrera.

El segon Le Figaro (diari francès)  "Catalunya: referèndum a alt risc" Amb altra foto de la bandera independentista.



MANIFESTACIÓ 8-0

SUCCÉS 

El 8 d'octubre la societat civil catalana va convocar una manifestació apel·lant recuperar el <seny>. Amb aquesta iniciativa pretenen reflectir que a Catalunya no solament hi ha ciutadans secessionistes, sinó que també viu una gran part que estan 
a favor de la permanència a Espanya.

 PREMSA:

-Elperiodistadigital: "Els vomitius bulos catalanistes sobre la colossal manifestació a Barcelona". De manera sensocionalista esmenten com "els catalans" van difondre imatges i missatges falsos a les xarxes socials de la manifestació antiindependentista.

-Dolça Catalunya: "No hi ha temps: manifestació unitaria per la llibertat aquest diumenge 8-0". Recolzen la manifestació i ens convida a sortit al carrer a lluitar per les nostres llibertads, ja que... "si les forces de seguretat cauen, els radicals vindran a pels catalans lliures de nacionalisme". En poques paraules que es faci notar que no solament hi ha un bàndol. 

Resultat d'imatges de manifestacion 8-0

En conclusió, els mitjans de comunicació tenen una influència molt directa en l'opinió pública d'una societat, per això cal tenir bon criteri i estar molt alerta. Com he mostrat abans, un simple titular por donar un gir a la notícia. En definitiva, hem de prendre consciència de l'impacte i la influència que poden exercir els mitjans de comunicació en les nostres vides.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Hedy Lamarr, inventora del wifi

Alicia Sintes

Declaració d'independència a Catalunya