Dia Mundial del Cinema

HISTÒRIA
Resultat d'imatges de crimson peak
El cinema, és la tècnica que consisteix a projectar fotogrames de forma ràpida i successiva per crear la impressió de desplaçament mostrant algun vídeo.

L'inici fou al 28 de desembre de 1895, data en la qual els germans Lumière van començar a treballar en les imatges en moviment.

El 6 d'octubre de 1927 succeeix un fet revolucionari per a la història del cinema, se li afegeix so a les pel·lícules. I més endavant, es van incloent: el color, apareixen els musicals, més gèneres cinemàtics i l’alta qualitat dels efectes especials, entre altres característiques positives de l'actual cinematografia.

Per la importància d'aquest dia en la història de la humanitat, s'ha considerat el 28 de desembre com el Dia Mundial del Cinema, és a dir, s’ha escollit aquest Día  per commemorar l’origen del cinema.


http://www.aztecanoticias.com.mx/notas/cultura/34550/28-de-diciembre-dia-mundial-del-cine


PEL·LÍCULA FAVORITA


Imatge relacionada
Imatge relacionadaLa meva pel·lícula favorita és: "El cim escarlata". Dirigida per Guillermo del Toro i estrenada l'any 2015 en els EUA.

Com a conseqüència d'una tragèdia familiar, una escriptora és incapaç de triar entre l'amor del seu amic de la infància i la temptació que representa un misteriós desconegut. En un intent per escapar dels fantasmes del passat, es troba de sobte en una casa que respira, sagna… i recorda. Aquesta seria la trama principal.

És la que més m'agrada, perquè apareixen diferents gèneres fílmics. És un thriller i per tant, hi ha una acció constant. Presenta una trama innovadora, cosa que fa que sigui bona de veure pel fet de que no és lineal i et sorprèn amb cada decisió presa. L'espai i el temps en el que es troba ambientat, també dóna molts punts a favor, degut a que les pel·lícules d'època sempre m'han interessat més.

El que menys em va agradar va ser el fet que en algun punt els personatges no canvien o no evolucionen en absolut. Malgrat això, els actors saben com mantenir l'interès.

Va ser tan ben rebuda al cinema, que com podeu observar en aquesta cita del diari "La Vanguardia" posaren una crítica positiva cap a aquest thriller. 

"Enlluernador conte gòtic (...) La pel·lícula és un ancoratge radical, i radicalment poètic, de motius i estilemas del gènere, abraçats per l'amor que per ells sent un autèntic cineasta de raça".                                                                                                                                                                                                                     Jordi Batlle Caminal: Diari La Vanguardia


                                                                                                       Tràiler


Comentarios

Entradas populares de este blog

Alicia Sintes

Hedy Lamarr, inventora del wifi

Declaració d'independència a Catalunya